Het mocht even duren, maar Daffert is weer terug na een flinke poetsbeurt! Nadat de site was aangevallen door een paar rukkers die niks beters te doen hadden, leek het mij een mooi moment om de site gelijk eens even flink op te schonen en daarbij wat veranderingen door te voeren.

Wat gaat er allemaal veranderen?

Reclame - Ik gok dat het over gokken gaat.

Content
De grootste verandering van Daffert is dat de site voortaan niet alleen meer over de Daf 44 en 33 van mij en Clint gaat. Dit komt simpelweg omdat zobeetje alles al is gezegd over dat onderwerp, terwijl daarentegen over de autohobby an sich nog genoeg te vertellen valt. Om alles minder verwarrend te maken, en daarbij ook een breder publiek aan te spreken, wordt Daffert voortaan een site voor alles omtrent het sleutelen aan je auto. Zowel qua oldtimers als moderne bakken.

Toekomstige artikelen zullen dan ook geregeld over bredere onderwerpen gaan met meer tips & tricks. Waarom? Zie daarvoor het stukje “Meest gelezen” op de hoofdpagina. Slechts twee items gaan over de Daf. Ook heb ik hele toffe reacties gehad van mensen die ik met dit soort artikelen heb geholpen. Dat wil ik graag meer doen.

Youtube
Ook zal het Youtube kanaal een iets nieuw formaat aannemen. De uitgebreide video’s met muziek en voice overs waren hartstikke leuk om te maken, maar zit enorm veel tijd in, en ondervinden ook steeds vaker problemen met copyright of beelden die ik niet mag tonen. Daardoor zullen de video’s voortaan een simpeler formaat aannemen die technisch wat inhoudelijker zijn en veel makkelijker te maken zijn. Dat betekent overigens niet dat ik nooit meer de ouderwetse videoverslagen ga maken. Maar zolang ik geen eigen werkplaats heb en voortdurend in tijdsnood zit qua reparaties, is het momenteel simpelweg gewoon niet te doen.

Website
En wat inmiddels al duidelijk mag zijn is dat de site zelf ook een makeover heeft gekregen. Zo zijn de pagina’s nu wat efficienter ingedeeld en is er wat overbodige zooi weggehaald. Op de pagina “artikelen” staat nu alles wat er op Daffert is geschreven met een handig filter om zo bijvoorbeeld alle tips eruit te filteren.

Beunwiki
Daarnaast is er een pagina bij gekomen die de “Beunwiki” heet. Hierin staan alle artikelen met een technische aard netjes gesorteerd, zowel tips als reparatieverslagen zijn hierin te vinden. Momenteel maken de reparatieverslagen nog het gross van de resultaten uit, maar daar zullen in verloop van tijd meer algemene technische tips bij komen.

Wat er te verwachten is aan nieuwe content

  • Artikelen of video’s over idiote auto’s.
  • Meer technische tips over alles omtrent het sleutelen aan je bak. Ik heb door veel bagger geploeterd die ik jullie wil besparen.
  • Rechtoe-rechtaan reparatie video’s. Zoals de automaatbak van een Lincoln Continental waarbij je kan zien hoe moeilijk het nou is voor een prutser met nul kennis om die volledig te reviseren.
  • Mogelijk artikelen over andermans auto. Heb jij een unieke bak die in de spotlight mag? Stuur mij gerust een bericht.

Al zal de Daf nog zeker voorkomen, wordt Daffert nu dé plek voor dé autogek.

Zelf iets toe te voegen aan mijn verhaal? Laat het weten!
Reclame - Want je hebt nog niet genoeg zooi.